Inval Pedagogisch medewerkers B

13 January 02:48 - Alphen aan den Rijn
Omschrijving
Inval Pedagogisch medewerkers B
flexibel inzetbaar, per direct

Inval Pedagogisch medewerkers B m/v met ervaring en/of affiniteit speciaal onderwijs

Je functie in een notendop

Je behandelt, begeleidt, stimuleert, activeert, ondersteunt en observeert kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar in een residentiële groep en op school. Het uitvoeren van behandelplannen is voor jou geen probleem. Samen met je collega's en de leerkracht zorg je voor een optimaal behandelklimaat waarin je vorm geeft aan behandeldoelen en concrete pedagogische activiteiten. Door de steeds verdergaande integratie van zorg en onderwijs op deze locatie zul je ook regelmatig in en om de klas te vinden zijn. Dit alles in een 24-uurs situatie waarbij je natuurlijk onregelmatig werkt.

Jouw uitdaging

Je hebt minstens een aantal jaren werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie met een soortgelijke doelgroep. Je bent een doorzetter die flexibel in kan spelen op onverwachte situaties. Je bent in staat tot objectieve observatie en rapportage en kunt zowel individueel als groepsgericht werken met jongeren. Je hebt aantoonbaar ontwikkelde competenties op het vlak van sensitiviteit, probleemanalyse, samenwerken, stressbestendigheid, zelfvertrouwen, integriteit, zelfreflectie en professionele distantie.

Ervaring en/of affiniteit met onderwijs is een pré.

Op de locatie worden jeugdigen in de leeftijd van 12 – 18 jaar met complexe leer- en gedragsproblemen, vaak gecombineerd met psychiatrische aandoeningen, behandeld. Deze jongens en meisjes hebben, vaak door hun gedrag en/of stoornis, problemen thuis, op school en in de vrije tijd. Vergeleken met hun leeftijdsgenootjes hebben zij specifieke aandacht, behandeling en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders (nu) niet of onvoldoende zelf kunnen geven.

Op grond van een beschikking kan een kind geplaatst worden. Het terrein bestaat uit 9 behandelgroepen, waarvan 4 groepen besloten JeugdzorgPlus behandeling bieden en bij 5 groepen open residentiële behandeling is ondergebracht.

BedrijfsomschrijvingInstelling voor JeugdzorgPlus

Profiel kandidaatWij vragen
-
- Je een afgeronde vakgerichte HBO-opleiding bijv. SPH, liefst aangevuld met Pabo.
- Ervaring in een vergelijkbare setting in de jeugdhulpverlening is een pré.
- Je hebt ervaring met residentieel werken en werken met ouders/systemen.
- Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingmethoden.
- Je bent flexibel inzetbaar.